Föreningen

Byske Skidklubb har som målsättning att lära ut längdskidåkning till barn och ungdomar på ett lekfullt och roligt sätt. Till detta har skidklubben erfarna ledare som kan ta hand om och göra det till rolig lek som alla kan vara med på, utan prestationskrav. Klubben tar emot alla från de allra minsta till erfarna åkare.

Skidklubben driver och underhåller elljusspåret i Byske. Elbelysningen tänds med skymningsrelä och släcks 22.00. Spåransvarig är Alf Eriksson 070-371 86 85

Byske Skidklubb anordnar Byskeloppet varje år. Byskeloppet samlar ett stort antal tävlande från Norr- och Västerbotten.

Nya skidstadion med klubbstuga och skotergarage färdigställdes under 2009. Stadion ligger 100 meter öster om Franke. Klubbstugan används för tidtagning vid tävling och som värmestuga vid träning. Elbelyst teknikbana finns också och den används flitigt av ungdomarna.

All verksamhet bedrivs helt ideellt men det krävs mycket pengar för att driva elljusspåret och skaffa utrustning till ungdomarna.

Vad har jag som medlem för nytta av att 

vara med i Byske Skidklubb?

  • Att utöva skidåkning är en mycket trevlig och bra familjeidrott.
  • Skidåkning ger en allsidig träning i alla åldrar i en frisk och fridfull miljö.
  • Ungdomar kan hyra träningsdress och de finns för alla åldrar.
  • Klubben har skidor på Byskeskolan för utlåning.
  • Ungdom (-16 år) kan få utrustningsbidrag vid köp av en ny utrustning/år. Skidor, längdåkningsskor, stavar och löparsko mot uppvisande av kvitto och under förutsättning att man deltagit i 3 tävlingar under säsongen.
  • Klubben betalar anmälningsavgiften till tävlingar för ungdomar (-16 år). Nyblivna medlemmar som vill tävla.

För att stödja vår verksamhet kan du lösa medlemsavgift. 250 kr för hela familjen eller 100 kr som enskild medlem/kalenderår. Pengarna sätts in på bankgiro 5010-5816 (glöm ej avsändarnamn och adress).

Du kan även stödja Byske skidklubb genom att köpa eller prenumerera på Bingolotter. Ring Annica Lindqvist 070-295 98 55.

GE DITT STÖD NU

Styrelsen